Automatisch betalen inrichten

Je kunt de facturen van crediteuren automatisch betalen. Je genereert een betaalopdracht, waarbij een elektronisch betaalbestand (in SEPA-formaat) wordt klaargezet. Dit betaalbestand stuur je naar de bank. De openstaande posten uit het betaalbestand worden automatisch afgeboekt.

Met de SEPA-betaalopdracht kun je digitale betalingen in euro's binnen de SEPA landen uitvoeren.

Inhoud

Beschrijving

Je kunt het SEPA-XML bestandsformaat gebruiken voor SEPA-betalingen in euro's binnen de SEPA landen. Voor niet-euro betalingen ondersteunt Profit het BTL91-bestandsformaat en CODA (alleen België).

New_Beschikbaar vanaf Profit Update

In dit artikel is nieuwe gave functionaliteit verwerkt die beschikbaar is vanaf Profit 10.

Vaak zullen de eerste SEPA-betalingen extra gecontroleerd (moeten) worden door de bank. Voor de aanlevering van SEPA-bestanden moet je de instructies van de bank opvolgen.

Je geeft per crediteur aan dat je deze betaalt via SEPA.

Voorbereiding

Werkwijze

Zie ook