Rekening-courantverhouding dagboek toevoegen

Je voegt een nieuw dagboek toe aan de ontvangende, andere administratie. In dit nieuwe dagboek legt Profit de rekening-courantboekingen vast voor het deel van de administratie van de ontvangende kant.

Je kiest altijd een dagboek van de soort variabel memoriaal. De instelling van het veld Btw-bedrag automatisch berekenen bepaal je afhankelijk van het soort rekening-courant: voor inkoopfacturen of voor bankboekingen.

Inhoud

Dagboek inkoopfacturen toevoegen

Je voegt een nieuw dagboek toe aan de ontvangende administratie voor het boeken van inkoopfacturen. Bij een inkoopfactuur boek je de btw in de hoofdomgeving en de inkoop(kosten) in de subomgeving. Voor een juiste rekening-courantverhouding moet je Btw-bedrag automatisch berekenen aanvinken.

Rekening-courantverhouding dagboek voor inkoopfacturen toevoegen:

1. Ga naar: Algemeen / Administratie / Openen.
  2. Open de ontvangende, andere administratie.
  3. Ga naar: Financieel / Grootboek / Dagboek.
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Vul een waarde in bij Code dagboek.
  6. Vul de omschrijving in.
  7. Selecteer altijd een dagboek van de soort variabel memoriaal bij Soort dagboek.
  8. Vink Btw-bedrag automatisch berekenen aan voor een correcte rekening-courantverhouding.
  9. Vul de overige velden in.
  10. Klik op: Volgende.
  11. Selecteer de boekingslay-outs.
  12. Klik op: Voltooien.
Dagboek bankboekingen toevoegen

Je voegt een nieuw dagboek toe aan de ontvangende administratie voor bankboekingen. Bij een bankboeking boek je in de hoofdomgeving het bedrag bank (zonder btw) en juist de btw en de kosten in de subomgeving. Voor een juiste rekening-courantverhouding moet je Btw-bedrag automatisch berekenen uitvinken.

Rekening-courantverhouding dagboek voor bankboekingen toevoegen:

1. Ga naar: Algemeen / Administratie / Openen.
  2. Open de ontvangende, andere administratie.
  3. Ga naar: Financieel / Grootboek / Dagboek.
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Vul een waarde in bij Code dagboek.
  6. Vul de omschrijving in.
  7. Selecteer altijd een dagboek van de soort variabel memoriaal bij Soort dagboek.
  8. Vink Btw-bedrag automatisch berekenen uit voor een correcte rekening-courantverhouding.
  9. Vul de overige velden in.
  10. Klik op: Volgende.
  11. Selecteer de boekingslay-outs.
  12. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Rekening-courant meerdere administraties inrichten
  2. Dagboek toevoegen voor de rekening-courantmutaties
  3. Grootboekrekening toevoegen voor de rekening-courantverhouding
  4. Rekening-courantverhouding inrichten