E-factuur via eVerbinding inrichten (inkoopfactuur en verkoopfactuur)

Je kunt Profit koppelen met eVerbinding. eVerbinding is een platform voor een veilige digitale uitwisseling van financiële documenten voor het MKB. Digitale facturen vanuit jouw leveranciers of klanten komen via het platform van e-Verbinding automatisch in de administratie. Van echte elektronische factuur tot pdf-factuur.

Voordelen:

De koppeling vanuit Profit met eVerbinding is gratis. Om te koppelen heb je een eVerbinding-account nodig. Deze kun je zelf eenvoudig aanmaken via de website van eVerbinding. Je vindt hier ook informatie de kosten voor gebruik van het verzenden of inlezen van elektronische facturen via eVerbinding.

Voordat je direct vanuit Profit je elektronische verkoopfacturen verstrekken en inkoopfacturen ontvangen via eVerbinding moet je eerst een aantal zaken voor deze koppeling inrichten.

Inhoud

Video

Beschrijving

Inv_E-factuur via eVerbinding inrichten (10)

Om Profit te koppelen heb je een eVerbinding-account nodig. Deze maak je zelf aan via de website van eVerbinding. Voor de koppeling met eVerbinding in Profit leg je in de administratie het Bedrijfs-ID eVerbinding vast. Bij de verkooprelatie(s) stel je in dat de facturen verstrekt worden via eVerbinding.

Bij de verstrekking (output wizard) zal de factuur verzonden worden naar het platform van eVerbinding, die vervolgens de factuur verstrekt aan de klant. Als de verkoopfactuur succesvol is verstrekt via eVerbinding wordt het veld ‘Verstrekt via eVerbinding’ op de verkoopfactuur aangevinkt. Je kunt dit via de weergave van facturen raadplegen.

N.B. Als in de UBL van de verkoopfactuur bij conceptfacturen met verdichte regels, dan worden factuurregels in de UBL verdicht naar de verdichte factuurregels.

De verzending van de verkoopfacturen vindt plaats door middel van het communicatieprofiel Communicatie met eVerbinding. Dit communicatieprofiel haalt ook berichten (facturen) op bij eVerbinding, en zet deze klaar ter verwerking.

De verwerking van e-facturen in Profit Financieel die je ontvangt via eVerbinding is in hoofdlijnen gelijk aan de verwerking van e-facturen via de e-mail. Het communicatieprofiel zet een bericht (met een UBL) klaar, dat vervolgens door Profit Financieel verwerkt wordt tot e-factuur (inkoopfactuur). Vervolgens kan de e-factuur door de gebruiker verwerkt worden via het menu van e-factuur in Financieel.

New_Beschikbaar vanaf Profit Update

 

In dit artikel is nieuwe gave functionaliteit verwerkt die beschikbaar is vanaf Profit 10.

Bijlagen van jpg-, pdf-formaat, etc. (bijvoorbeeld uit nacalculatieregels), worden samen met de factuur als één pdf in het XML-bestand (UBL) opgenomen. Dit moet je eerst inrichten.

Werkwijze
Zie ook