E-facturering

Steeds meer organisaties maken de overstap naar e-facturering. E-facturering staat voor ‘elektronisch factureren’. Deze facturen worden zonder menselijke handelingen automatisch en digitaal gegenereerd en verwerkt.

E-facturering biedt aanzienlijke voordelen in vergelijking met het traditionele factureren op papier. Het belangrijkste voordeel zit niet eens in de kostenbesparing op druk- en portokosten, maar in de volledige procesautomatisering van bestelling tot betaling. Door digitalisering verloopt het factureringsproces makkelijker, nauwkeuriger en sneller.

Voordelen:

Video

Beschrijving

Een e-factuur bestaat eigenlijk in twee vormen:

De e-factuur in Profit is volgens de Nederlandse standaard XML-formaat UBL 2.1. Dit is ook de standaard die de Nederlandse overheid gebruikt voor e-facturatie. Deze technologie wordt inmiddels al toegepast in een groeiend aantal landen zoals: Denemarken, Zweden, IJsland, Oostenrijk, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Hongarije. Deze UBL standaard ontwikkelt zich ook op wereldniveau positief.

AFAS ondersteunt zowel de e-facturen van elektronische inkoopfacturen (inlezen extern) als elektronische verkoopfacturen (zelf verstrekken). Met e-facturen in Profit kun je de gehele factuurcyclus digitaal maken van de ontvangst tot en met de betaling.

E-factuur voor snelheid, kostenreductie en efficiëntie

Wil je snel je inkomsten innen en daarbij zo min mogelijk kosten maken? Gebruik e-facturen en geef zo ook de inkoop- en verkooprelaties kans op kostenreductie en verhoogde efficiëntie!

Inv_Facturering (Beschr) (20)

Voorbereiding

Werkwijze

Zie ook